Pátek, 19. dubna 2024

V M. Boleslavi přibývají další podzemní kontejnery na odpad

V M. Boleslavi přibývají další podzemní kontejnery na odpad

V Mladé Boleslavi přibývají podzemní kontejnery na směsný i tříděný odpad, tentokrát u Zaluženské ulice. Město plánuje další dvě stanoviště kontejnerů, a to u Smetanovy ulice v blízkosti třídy T. G. Masaryka a připravuje se také projekt na stanoviště na severním sídlišti za Triem. Na webových stránkách města o tom informoval mluvčí mladoboleslavské radnice Pavel Šubrt.

Celkem tak bude ve městě už deset zařízení, která nahrazují klasické kontejnery na odpadky. Mladá Boleslav s počtem podzemních kontejnerů patří mezi nejaktivnější města v ČR. Do kontejnerových stanovišť investuje několik milionů ročně.

Instalace kontejnerů u Zaluženské ulice začala dnes ráno, pomocí autojeřábu zde bude celkem umístěno pět kontejnerů, z toho dva na komunální odpad, další na sklo, papír a plast. "Zatímco v minulých letech se investovalo především do severního sídliště, nyní město ve větším záběru cílí i na tuto lokalitu," uvedl mladoboleslavský radní Miloslav Neuman (ODS). Nyní také v ulici probíhá nyní úprava jednoho vnitrobloku a připravuje se venkovní sportovní areál u 5. základní školy.

Město nedávno investovalo do opravy a zateplení fasády této školy, poblíž vznikla nová sportovní hala a parkoviště pro více než 60 aut.

Budování podzemních kontejnerů plánují také další středočeská města, například Kutná Hora, Kladno nebo Kolín. Často na ně chtějí získat evropské dotace.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů