Čtvrtek, 28. března 2024

V listopadu proběhne Evropský týden pro snižování množství odpadů. MŽP chystá seminář pro obce

V listopadu proběhne Evropský týden pro snižování množství odpadů. MŽP chystá seminář pro obce

Ministerstvo životního prostředí se stalo národním koordinátorem Evropského týdne pro snižování množství odpadů (The European Week for Waste Reduction), který se uskuteční v týdnu od 19. do 27. listopadu 2016. Evropský týden pro snižování množství odpadů (EWWR) je iniciativa zaměřená na provádění osvětových akcí o udržitelném využívání zdrojů a nakládání s odpady v průběhu jednoho týdne.

Hlavním cílem EWWR je zvýšit povědomí veřejnosti o snižování produkce odpadu, opětovném použití a materiálové recyklaci. EWWR se opírá o "informační a komunikační" složku programu LIFE +. V roce 2015 se v rámci EWWR uskutečnilo celkem 12 035 akcí ve státech Evropské unie.

V rámci EWWR Ministerstvo životního prostředí uspořádá 22. listopadu 2016 seminář zaměřený na možnosti předcházení vzniku odpadů v Praze. Seminář je určen zejména pro zástupce obcí, které chtějí změnit nakládání s odpady na vyšší stupeň odpadové hierarchie. Program bude zveřejněn na stránkách MŽP v nejbližších dnech (konkrétně na tomto odkazu). Počet míst je omezen. Závazné přihlášky bude možné zasílat od 3. 10. 2016.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů