Středa, 24. dubna 2024

Festival na cestách

Festival na cestách

V listopadu odstartovala naše festivalová tour, během které až do května 2017 zavítáme do 50 měst po celé České republice. Začali jsme v Ústeckém kraji, kde nás navštívilo už přes 2700 mladých diváků a ústecké festivalové kolečko vyvrcholí 1. prosince v Ústí nad Labem.

Ráno dělá den - a proto každý den zahajujeme Junior programem, kdy festivalové prostory naplní energie mladých diváků. V Mostě, Děčíně a Chomutově si přišlo zasoutěžit a podívat se na zábavné filmy přes 2700 školáků. Nejvíce se jim líbil film Život pod vodou, ve kterém se elektřina využívá způsobem, který jste ještě neviděli - pod vodou pro vyživení korálových útesů. Snímek o skupině lidí, kteří podnikají aktivní kroky k ochraně životního prostředí, je inspiroval a kladli spoustu otázek, jak by se mohli sami zapojit.

Filmová nabídka se na tour po městech České republiky skládá z toho nejlepšího, co se na světové scéně dokumentárního filmu v oblasti životního prostředí urodilo. Diváci z Ústeckého kraje tak mohli zhlédnout snímky, které z 81 filmů vyhrály v hlavní festivalové soutěži: dechberoucí Yellowstone, pozoruhodný, až šokující Lidské tělo: mikroskopické safari nebo Klimatickou chybu, která nabízí řešení i tak závažných problémů, jako jsou klimatické změny.

Po filmech mohli návštěvníci popustit uzdu své fantazii na kreativním workshopu v Děčíně, který uspořádala skupina Reformát. A protože Vánoce už jsou za rohem, tentokrát se z recyklovaného materiálu vyráběly balicí papíry a vánoční přání.

Kam se vydáme dále? V Ústeckém kraji na nás 23. 11. čekají ještě Teplice a 1.12. největší krajské město Ústí nad Labem. V listopadu ale navštívíme i kraj Liberecký: příští pondělí 14.11. nás uvidíte v Jablonci nad Nisou, o týden později v České Lípě a v Liberci jsme dokonce dny dva 15. a 16.11. Těšíme se na vás!

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů