Úterý, 19. března 2024

U chodovské školy v Husově ulici vznikne ekologická zahrada

U chodovské školy v Husově ulici vznikne ekologická zahrada

U základní školy v Husově ulici v Chodově na Sokolovsku bude ekologická zahrada. Již v letošním roce vznikne u školy venkovní učebna, altánek a další prvky, město s pomocí dotace do úprav vloží šest milionů korun. Podobu zahrady v rámci přeshraničního projektu navrhli žáci školy spolu s dětmi z Německa, řekl dnes ČTK starosta Chodova Patrik Pizinger (HNHRM).

"Zahrada u základní školy v Husově ulici bude kompletně zrekonstruovaná. Přibudou tam prvky jednak pro aktivní trávení volného času, jednak prvky vzdělávací. Přibude tam zeleň, přibudou tam záhony. Cílem je, aby opravdu tato škola byla tou chodovskou školou, která bude zaměřená na vzdělávání k ekologii, v tom dobrém slova smyslu," řekl Pizinger.

Projekt ekologické zahrady připravil Dům dětí a mládeže Bludiště. Děti z Chodova a jeho partnerských měst na německé straně hranice mohly samy navrhnout, co by v ekologické zahradě chtěly. Zábavnou formou jim tak pomůže ve vzdělání v oblasti zdravé výživy a ekologie. "Mottem toho projektu je jít zážitkovou cestou, určitě ne nějakými suchými fakty," doplnil starosta.

Ještě před zahájením prací v zahradě nechá město ve škole v Husově ulici vyměnit okna a opravit fasádu. Práce začnou v nadcházejících týdnech a musejí být dokončeny co nejdříve, aby se později vznikající zahrada neponičila. Okna budou vyměněna v tělocvině, spojovací chodbě a celém vnitrobloku. Město to bude stát 2,2 milionu korun.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů