Pátek, 29. března 2024

Lipka spouští přihlašování na své letní tábory

Lipka spouští přihlašování na své letní tábory

Školské zařízení Lipka v pátek 20. ledna spouští přihlašování na své letní tábory, kterých letos nabídne víc než padesát. Vychází tak vstříc rodičům, kteří právě na začátku roku plánují dovolenou.

V pátek 20. ledna od devíti hodin budou moci rodiče pro své děti vybírat z více než padesátky příměstských a pobytových táborů Lipky, které mají vždy jedno společné - zaměřují se na přírodu a její poznávání. Kompletní nabídku rodiče najdou společně s elektronickými přihláškami na webu www.lipka.cz/tabory.

,,Některé tábory jsou obsazené velice rychle. Oblíbené jsou například chovatelské, kulinářské a historické tábory a loni byl velký zájem o tábory určené pro celé rodiny. Letos připravujeme také několik novinek - například jsme navázali spolupráci s Muzeem Brněnska a dva tábory proběhnou v jejich krásné Vile Löw-Beer v centru Brna a v přilehlé zahradě. Děti ve věku od 8 do 12 let na nich budou společně s britským agentem pátrat o záhadných osudech rodiny Löw-Beer," uvádí Kateřina Vítková z Lipky.

Je tradicí, že na táborech Lipky děti tráví co nejvíce času venku v přírodě. ,,Důraz klademe také na zdravé stravování. Děti často pomáhají s přípravou svačin, protože víme, že když si jídlo nachystají samy, nejen že se učí samostatnosti a zodpovědnosti, ale ještě jim víc chutná," doplňuje Vítková. Rodiče mohou také ocenit, že přestože program příměstských táborů trvá obvykle od 9 do 16 hodin, Lipka na některých z nich zajišťuje hlídání od brzkého rána do pěti hodin odpoledne. Rodiče tak stihnou být v práci na čas nebo naopak nemusí odcházet dřív.

Lipka nabízí letní aktivity nejen pro děti a teenagery, ale i pro dospělé a seniory. Dospělým nabídne týdenní tvořivé kurzy Řemeslné léto a Košíkářské léto a pro seniory 60+ letos již počtvrté chystá příměstský tábor s využitím prvků zahradní terapie.

Přehled táborů Lipky i s elektronickými přihláškami: www.lipka.cz/tabory


Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů