Pátek, 29. března 2024

SAKO Brno začne od března s obměnou kontejnerů

 SAKO Brno začne od března s obměnou kontejnerů

Společnost SAKO Brno, která zajišťuje ve městě svoz a likvidaci odpadu, začne od března s obměnou všech kontejnerů na sklo na celém území Brna. Místo dvou různých kontejnerů začnou lidé využívat k odkládání bílého i barevného skla pouze jeden, rozdělený na dvě komory. Na tiskové konferenci to dnes uvedl generální ředitel SAKO Brno Jiří Kratochvil.

Městská společnost chce do konce dubna nahradit více než 800 kontejnerů, které měla pronajaté, za 410 vlastních. "Cílem tohoto opatření je zejména úspora plochy, kterou v současnosti kontejnery zabírají," řekl Kratochvil.

SAKO dosud zajišťovala svoz skla sama jen z podzemních kontejnerů a skla vytříděného ve sběrných střediscích. Zbytek dělala najatá firma. Výhodou nového systému je, že kontejnery zaberou méně místa. Firma chce měnit i svozové trasy.

Popeláři kromě toho v Brně odvezou denně zhruba 200 tun komunálního a tříděného odpadu, k dispozici mají 30 specializovaných popelářských aut. Ta pojmou až 22 metrů krychlových odpadu. V Brně je rozmístěných 55.000 popelnic či kontejnerů na směsný odpad a 4000 nádob na tříděný odpad.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů