Pátek, 19. dubna 2024

Společnost SAKO na jaře začíná vyvážet o více než 10 tisíc kontejnerů navíc

Společnost SAKO na jaře začíná vyvážet o více než 10 tisíc kontejnerů navíc

Počínaje 1. dubnem 2017 začíná společnost SAKO vyvážet všechny brněnské kontejnery na sklo a dalších 10 tisíc sběrných nádob na směsný komunální odpad vlastními silami. Doposud svoz odpadu z těchto kontejnerů a sběrných nádob zajišťovala prostřednictvím smluvní společnosti, které k tomuto datu končí subdodavatelské smlouvy.

,,Provedli jsme restrukturalizace, což by například znamenalo propustit některé zaměstnance. Když ale službu zajistíme sami a najdeme tak pro ně práci, nejen že nemusíme propouštět, ale do budoucna můžeme ještě rozšířit naše služby," vysvětlil ředitel společnosti SAKO Jiří Kratochvil a dodal, že kromě nemalé úspory provozních nákladů změny přinesou možnost lépe řídit kvalitu služby, umožní rychlejší reakce na provozní požadavky a efektivnější využití vlastní svozové techniky.

SAKO bude nově svážet směsný komunální odpad v městských částech Bosonohy, Bystrc, Chrlice, Brno-Jih (Dolní Heršpice, Horní Heršpice, Komárov, Přízřenice), Kníničky, Maloměřice, Tuřany (Brněnské Ivanovice, Dvorska, Holásky, Tuřany) a Žebětín. Se změnou svozové společnosti přichází i změna svozových dní, o které byli Brňané informováni. ,,V dotčených lokalitách jsme lidem do poštovních schránek rozeslali letáky s informací, kdy budeme jejich popelnice nově vyvážet. Informace najdou i ve zpravodajích městských části, případně na webových stránkách společnosti SAKO," doplnil Jiří Kratochvil.

Změny budou pokračovat i na podzim

S dodavatelskou společností má SAKO uzavřené celkem tři smlouvy na zajištění svozu odpadu. První na svoz skla do 31. března, druhou na svoz směsného komunálního odpadu ve vybraných částech Brna, která končí ve stejné lhůtě. Třetí smlouva upravuje svoz směsného komunálního odpadu v dalších částech města, ta však končí až 31. října.

Poslední změna na podzim se bude týkat Žabovřesek, Medlánek, Ivanovic, Komína, Stránic, Ponavy, Jehnic, Mokré hory, Sadove, Obřan, Soběšic, Ořešína a Útěchova. ,,Občany budeme o změnách předem informovat a jednotlivé oblasti budeme přebírat tak, aby tím obyvatele města byli zasaženi co nejméně, i kdyby to mělo stát nějaké peníze navíc," slíbil Jiří Kratochvil.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů