Čtvrtek, 28. března 2024

Srdečně vás zveme na komunitní festival EnviroCity!

Srdečně vás zveme na komunitní festival EnviroCity!

Stará zahrada roubenky Zvonařka s přilehlými Nuselskými schody tvoří jedno z pražských biocenter a dohromady se zelení podél železničního koridoru, parky a zahradami navazuje na důležitý biokoridor v centru města.

Hlavním tématem festivalu, který se uskuteční v termínu od 30. května do 8. června 2017 přímo na Nuselských schodech a v přilehlém Excelsior Pubu, je právě podpora místního biotopu a rovněž snaha o revitalizaci tohoto jedinečného městského prostoru, který si někteří lidé bohužel občas pletou se smetištěm.

Desetidenní program, který zahájíme již toto úterý představením projektu COLridor, nabízí sousedská setkání, pikniky, performance, ale i prezentace a debaty s odborníky, zástupci města a místními iniciativami.

Nenechte si ujít zejména prezentaci norského profesora Birgera Sevaldsona z Oslo School of Architecture and Design, spoluzakladatele Ocean Design Research Association, na téma Jak přispívá design k budování demokratické kultury? Prezentace s navazující debatou a drobným pohoštěním se uskuteční ve středu 7. června od 18.00 hodin v Excelsior Pubu (Fričova 8, Praha 2) a pokud byste měli zájem se jí účastnit, prosím kontaktujte mne emailem, neboť kapacity jsou omezené.

Kompletní program naleznete na naši FB události.

Těším se na setkání!

Marie Davidová
architektka a předsedkyně pořádajícího spolku Collaborative Collective

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů