Sobota, 20. dubna 2024

Aplikace SPAC3 App má rozšířit povědomí o ochraně Země

Aplikace SPAC3 App má rozšířit povědomí o ochraně Země

Nová aplikace SPAC3 App má rozšířit povědomí o ochraně Země a zapojit do diskuze širokou veřejnost prostřednictvím sociálních sítí

Smyslem projektu je zapojit celý svět do komunikace o tomto problému a vzájemně si představit jednotlivá díla a poslání celého projektu. Obrázky, které pořídil italský kosmonaut Paolo Nespoli si uživatelé internetu mohou prohlédnout prostřednictvím aplikace "Space Three" App - SPAC3. Jedná se o jednoduchou aplikaci, kterou vyvinula agentura ESA ve spolupráci s organizacemi RAM, ASI a Cittadellarte - Fondazione Pistoletto. Aplikace je k dispozici pro chytré telefony s operačním systémem IOS a Android.

Uživatelé budou moci fotografie pořízené Paolem Nespolim různě kombinovat a spojovat s vlastnoručně vytvořenými obrázky Země a označit je symbolem Third Paradise (Třetí ráj).

(Logo: http://mma.prnewswire.com/media/542369/Vita_Logo.jpg)

(Logo: http://mma.prnewswire.com/media/542370/SPAC3_Logo.jpg)

Takto vytvořené obrázky budou po sdílení na sociálních sítích (Twitter, Facebook a Instagram) a označení symbolem (hashtag) #SPAC3 zobrazeny jako velká interaktivní mozaika (http://www.spac3.earth). Každý se prostřednictvím svých vlastních dynamických výtvorů a jejich zveřejnění na sociálních sítích tak může podílet na utváření nového světa s názvem Third Paradise.

Italský překlad slov vitalita, inovace, technologie a schopnost tvoří zkratku VITA, což znamená ŽIVOT. Toto slovo charakterizuje poslání Paola Nespoliho.

Návrh kreslícího plátna, na kterém se jednotlivá díla zobrazují, odkazuje na hlavní níže uvedené oblasti a jeho tvar nám připomíná planetu Zemi. Nachází se zde také symbol ,,Third Paradise" (Třetí ráj), ve kterém se snoubí DNA - symbol života a v širším měřítku i vědeckého poznání; kniha jako symbol kultury a neustálého vzdělávání a Země jako symbol lidí.

"SPAC3 je obrovské umělecké dílo, které spojuje lidi ve snahách o poznávání vesmíru," řekl Michelangelo Pistoletto. "Věda a technologie se díky symbolu Third Paradise dostává do vesmíru a jedinečným způsobem spojuje všechny lidi při realizaci projektu zaměřeného na dosažení rovnováhy a harmonie."

Jednotlivá témata, která má projekt pomoci řešit, jsou inspirována celosvětovými cíli Organizace spojených národů (OSN) a budou uvedena v aplikaci SPAC3 jako 6 následujících nadpisů:

1) ŽIVOT NA ZEMI (LIFE ON LAND)

2) JÍDLO PRO VŠECHNY (FOOD FOR ALL)

3) ŽIVOT POD VODOU (LIFE BELOW WATER)

4) PEVNÉ ZDRAVÍ A POHODA (GOOD HEALTH AND WELLBEING)

5) KLIMATICKÉ PODMÍNKY (CLIMATE ACTION)

6) TRVALE UDRŽITELNÁ VÝROBA A SPOTŘEBA (SUSTAINABLE PRODUCTION AND CONSUMPTION)

Aplikace vám umožní vybrat si jednu z 6 výše uvedených oblastí, ke které můžete vyjádřit svůj názor a podílet se na jejím dalším směřování.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů