Čtvrtek, 28. března 2024

Staré elektro recykluje už 1400 hasičských sborů

Bezmála 13 tisíc tun vysloužilých elektrospotřebičů se podařilo odevzdat k ekologické recyklaci od počátku roku 2011 do letošních prázdnin dobrovolným hasičům z celé České republiky..

Staré elektro recykluje už 1400 hasičských sborů

Přesně jich bylo 12 992 t, z toho jen letos 3225 t. Projekt kolektivních systémů pro sběr a recyklaci elektra ELEKTROWIN a ASEKOL s názvem Recyklujte s hasiči vstoupil letos úspěšně už do 7. ročníku. Nedávno se k němu připojil v pořadí už 1400. hasičský sbor.

,,Hasiči neustále zvyšují své sběrové úsilí, což je vidět na meziročním porovnání výsledků," říká Táňa Modlová, která je ve společnosti ELEKTROWIN garantem celého projektu. ,,Proti letošním 3225 tunám v období leden až červen stojí loňských 1616 tun," upřesňuje.

Upozorňuje také na letošní novinky, které dělají účast v projektu pro dobrovolné hasiče ještě atraktivnější.

Nový web, nová soutěž

,,Novou podobu letos dostanou webové stránky projektu recyklujteshasici.cz. Budou modernější a vstřícnější k uživatelům. Projdou úpravou grafiky, nově umožní registraci a nahlášení svozu přímo na hlavní stránce nebo jednoduše prostřednictvím mobilního telefonu přímo z místa sběru," informuje Martina Martínková ze společnosti ASEKOL.

Hasiči ze zaregistrovaných sborů dostanou možnost zapojit se i do nové soutěže. Když natočí video ze svého sběru, mohou vyhrát zajímavé ceny.

Absolutní vítězové mohou uspořádat hasičský ples, na který organizátoři projektu přispějí částkou 40 tisíc korun.

Pro sbor, který se umístí jako druhý, je připravených 15 sad dresů pro požární sport s jejich názvem a logem projektu. V pořadí třetí získá 15 hasičských šátků ve stejné úpravě.

Hlasovat o nejlepší video mohou fanoušci od května do října na Facebooku, druhý listopadový týden pak budou vyhlášeny výsledky.

Více informací získáte na www.recyklujteshasici.cz

ELEKTROWIN a.s. je největším kolektivním systémem zaměřeným na zpětný odběr vysloužilých elektrospotřebičů v České republice. Funguje už desátým rokem - dne 25. 5. 2005 jej založili největší výrobci velkých a malých domácích spotřebičů. Od té doby již ELEKTROWIN zrecykloval přes 17 000 000 vyřazených elektrospotřebičů o hmotnosti více než 290 000 tun. Společnost zajišťuje sběr, zpracování, využití a odstranění elektrozařízení a elektroodpadu (skupiny 1 - 10). Zaměřuje se na chladicí zařízení, velké a malé elektrospotřebiče, elektrické a elektronické nástroje. Společnost není založená za účelem zisku. Sběrnou síť tvoří více než 13 500 míst zpětného odběru. Více informací naleznete na www.elektrowin.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů