Úterý, 19. března 2024

Všechny vozy Jaguar budou mít od roku 2020 i ekologickou variantu

Všechny vozy Jaguar budou mít od roku 2020 i ekologickou variantu

Všechny nové osobní automobily Jaguar Land Rover (JLR) budou od roku 2020 dostupné i v elektrické nebo hybridní verzi. Největší britská automobilka, kterou vlastní indická společnost Tata Motors, už loni oznámila, že na rok 2020 připravuje výrobu ekologických variant poloviny nových osobních vozů. Nyní své plány zásadně rozšířila, uvedla dnes agentura Reuters.

Británie letos v červenci oznámila, že od roku 2040 zakáže prodej nových automobilů s benzinovým a naftovým motorem. Poptávka po autech na elektrický pohon už se přitom poměrně rychle zvyšuje.

Společnost JLR, která vloni představila koncept svého prvního elektrického modelu, hodlá v příštích letech vyrábět elektromobily v celé své výrobní škále, a to jak plně elektrické, tak hybridní.

Na loňské produkci 1,7 milionu osobních automobilů vyrobených v Británii se JRL podílela 550.000 vozy a na domácí půdě by ráda vyráběla také elektromobily. To ale záleží na řadě faktorů včetně vládní podpory. První vůz na elektrický pohon I-PACE bude firma vyrábět v Rakousku.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů