Úterý, 19. března 2024

BMW nabídne 12 nových modelů elektromobilů do roku 2025

BMW nabídne 12 nových modelů elektromobilů do roku 2025

Německá automobilka BMW plánuje do roku 2020 masově vyrábět elektrická auta, do roku 2025 nabídne 12 nových modelů. Chce získat podíl na trhu ovládaném americkým výrobcem elektromobilů Tesla. Novinářům to dnes v Mnichově řekl šéf firmy Harald Krüger. Tradiční automobilky urychlují výrobu elektrických alternativ pod tlakem skandálu s podvody kolem emisních testů dieselových motorů.

BMW chce zákazníkům v roce 2025 nabídnout 12 aut na baterii s dojezdem až 700 kilometrů a 13 hybridních typů vozů. "Elektromobilita je pro nás naprostá priorita," uvedl Krüger. Podobný krok dnes oznámil i menší rival Jaguar Land Rover. Do roku 2020 nabídne pro všechny typy vozů i ekologickou nebo hybridní variantu, uvedla agentura Reuters.

Automobilka BMW, která vyrábí mimo jiné vozy značky Mini a Rolls-Royce, je v současnosti třetím největším výrobcem elektromobilů, připomněla agentura DPA. Její závody mají být brzy schopny nabídnout každý model s jakýmkoli typem pohonu. To firmě umožní pružně reagovat na změny legislativy, výstavbu dobíjecích stanic a přání zákazníků z celého světa.

"Poptávku si ale nelze vynutit," upozornil dnes šéf BMW. Loni se v Německu prodalo 3,3 milionu nových aut, jen 25.000 z nich byly hybridní vozy a vozy na baterii. BMW loni celosvětově prodala 2,34 milionu vozů.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů