Pátek, 29. března 2024

Kroměříž: Nová soutěž motivuje nevyjíždět auty

Kroměříž: Nová soutěž motivuje nevyjíždět auty

Heslo letošní sezóny ,,Kroměříž nezastavíš" se může odrazit i v každodenním životě Kroměřížanů. Startuje totiž registrace do nové soutěže Do rachoty Kolem KM, jejímž cílem je motivovat k šetrným způsobům dopravy při dojíždění do práce. Pozici hlavní tváře kampaně přijal kroměřížský rodák a mnohonásobný mistr ČR v dráhové i silniční cyklistice Luděk Helis ml.

Pořadateli kampaně, která je obdobou celostátní soutěže Do práce na kole, jsou město Kroměříž a spolek Kolem KM usilující o zlepšení lokálních podmínek pro cyklodopravu. Hrát se bude o řadu atraktivních cen, jež dodali sponzoři z řad místních firem, kterým tato idea není lhostejná. Ceny budou postupně zveřejňovány na facebookovém profilu spolku.

,,Je super, že se takové akce vymýšlí a realizují. Jak všichni víme, s hustotou dopravy i s životním prostředím to bude jenom horší, aut přibývá. A tak motivovat lidi, aby jezdili na kole a trochu ten svět šetřili, je jenom dobře," sdělil dvacetiletý Luděk Helis, který momentálně studuje Fakultu sportovních studií v Brně.

Podstatou soutěže, která bude probíhat od 1. do 31. května 2017, bude realizovat co nejvíce cest na kole mezi bydlištěm a místem pracoviště. Prvním krokem pro účast je však internetová registrace (dostupná zde), jejíž nedílnou součástí je zaplacení dvouciferného registračního poplatku na účet města. Na oplátku obdrží registrovaný účastník startovní balíček s funkčním tričkem, který si bude moci vyzvednout v turistickém informačním centru během posledního dubnového týdne.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů