Čtvrtek, 18. dubna 2024

Na skládce u Litvínova hoří štěpka, požár je pod kontrolou

Na skládce u Litvínova hoří štěpka, požár je pod kontrolou

Na skládce Celio u Litvínova hoří štěpka. Žádné nebezpečné zplodiny se podle hasičů do ovzduší neuvolňují. Požár už mají hasiči pod kontrolou, řekl ČTK operační důstojník krajských hasičů.

Hořet začalo zhruba dvacet minut po třetí hodině ráno. Požár zasáhl plochu o velikosti 70 krát 40 metrů. "Protože tentokrát nehoří odpad, ale štěpka, nemusí se občané obávat uvolňování nebezpečných škodlivin do ovzduší," uvedl operační důstojník. Hasiči mají na místě i vůz s laboratoří na měření zplodin.

K požáru vyjelo deset jednotek. V 08:00 požár hasiči lokalizovali, oheň už se dál nerozšiřuje. "Jednotky se budou postupně vracet," řekl operační důstojník.

Na skládce Celio hořelo v minulosti několikrát. Naposledy na konci srpna to byl odpad na ploše 100 krát 100 metrů. Hašení tehdy trvalo dva dny.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů