Čtvrtek, 28. března 2024

Praha 8: Nová studie Možnosti udržitelné spotřeby

Praha 8: Nová studie Možnosti udržitelné spotřeby

Městská část Praha 8 se snaží naplňovat cíle udržitelného rozvoje a také proto si nechala zpracovat studii Možnosti udržitelné spotřeby. Studii vypracovala Ekumenická akademie s Ministerstvem práce a sociálních věcí. Praze 8 slouží jako nástroj pro zavádění společensky odpovědných aspektů v nákupních procesech úřadu.

,,Tato studie představuje první krok na cestě k systematickému zadávání veřejných zakázek na Úřadě městské části Praha 8. Chceme, aby byly veřejné finance využity ve prospěch ekologicky šetrných produktů, na podporu znevýhodněných, podporu lokální ekonomiky anebo naopak férového obchodu s tzv. rozvojovými zeměmi," říká zástupce starosty Prahy 8 Petr Vilgus.

MČ Praha 8 se v listopadu roku 2016 stala první fairtradovou městskou částí v Praze, ve stejném roce se stala členem Národní sítě Zdravých měst ČR. Realizuje také program Zdravé město a místní Agenda 21, v rámci kterého usiluje o udržitelný rozvoj nejen na území městské části.

Aktuální studie mimo jiné poskytuje úřadu právní jistotu při odpovědném zadávání, analýzu současné nákupní praxe a doporučení, jak implementovat odpovědné zadávání veřejných zakázek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů