Pátek, 19. dubna 2024

Šest elektromobilů BMW i3 pro záchranky

Šest elektromobilů BMW i3 pro záchranky

Šest elektromobilů BMW i3 získalo na šestiměsíční bezplatné používání šest útvarů státních i soukromých záchranných a zdravotnických služeb z celého území České republiky. Kromě dvou vozů pro hlavní město Praha usednou za volant BMW i3 také členové záchranných a zdravotnických služeb Brna, Hradce Králové, Ostravy a Zlína.

Ze šesti poskytnutých vozidel BMW i3 jsou dvě čistě elektrická, čtyři jsou vybavena prodlužovačem dojezdu REX (palubní spalovací motor pro dobíjení akumulátorů). Ve všech případech jde o verze BMW i3 94 Ah s dojezdem 200 km, respektive 350 (verze s REX) kilometrů.

Všechny vozy jsou upravené a vybavené technologiemi americké společnosti Whelen v souladu s vyhláškou 295/2012 pro převoz zdravotnických pracovníků a krevních derivátů. Jde zejména o certifikované majáky a výstražná světla. Každý vůz bude vybaven kabelem pro rychlé dobíjení a Charge Now kartou.

,,Zápůjčkou šesti vozidel BMW i3 pro potřeby záchranné a zdravotnické služby bychom chtěli navázat na předchozí úspěch s jedenácti poskytnutými vozidly BMW i3 do služeb policie. Věřím, že elektromobily mají i v tomto sektoru uplatnění. Pokud alespoň jednou bude některé z vozidel využito při záchraně lidského života, budu považovat tuto spolupráci za úspěšnou. Velice si vážím BMW i agentů, kteří tímto ve spolupráci s BMW Group Česká republika podpořili dobrou věc," uvedla Jana Dvořáková, ,,BMW i" Manager BMW Group Česká republika.

Zdroj: www.ifleet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů