Čtvrtek, 28. března 2024

Pražský dopravní podnik bude využívat deset elektromobilů

Pražský dopravní podnik bude využívat deset elektromobilů

Pražský dopravní podnik bude využívat elektromobily. Deset elektromobilů pronajatých na tři roky od společnosti ČEZ ESCO nahradí auta se spalovacími motory. Hlavním důvodem výběru elektromobilů je nulová produkce emisí, tedy snížení ekologické zátěže. ČTK o tom dnes informoval dopravní podnik hlavního města (DPP). Jeho zaměstnanci budou vozidla využívat pro služební cesty po městě. V obměně dalších automobilů bude podnik pokračovat postupně.

"Dle našich strategických priorit máme zařazen rozvoj elektromobility i do vnitropodnikové dopravy, proto nyní v reálném provozu vyzkoušíme několik elektromobilů s tím, že plánujeme postupnou obměnu konvenčních referentských vozidel za elektromobily ve větším počtu," uvedl generální ředitel DPP Martin Gillar.

V první etapě si podnik vozy pronajme. Každý vůz může maximálně ujet 15.000 kilometrů. Elektromobily mají nižší náklady na provoz a není u nich nutné měnit motorový olej nebo vzduchové a palivové filtry.

Elektromobily se budou dobíjet v areálech dopravního podniku, kde jsou připravena místa k tomuto účelu. S vozy budou jezdit zaměstnanci ústřední budovy Sokolovská, ale také areálu Hostivař, Depa Kačerov a Vršovic.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů