Pátek, 19. dubna 2024

Cheb vybuduje naučnou stezku zaměřenou na geologické zajímavosti

Cheb vybuduje naučnou stezku zaměřenou na geologické zajímavosti

Cheb připravuje projekt Brána do nitra Země, který upozorní na geologické zajímavosti v okolí města. Vybuduje naučnou stezku od Kachního kamene až po bývalou vyhlídku Egerwarte. Na projektu spolupracuje s německým městem Fichtelberg, uvedl chebský místostarosta Michal Pospíšil (ODS).

Zatímco v Německu půjde především o sanaci místní štoly, v Chebu vznikne Goethův naučný lesopark. "Stavební část předpokládá náklady 7,7 milionu korun včetně DPH," uvedl Pospíšil. Na naučné stezce bude doplněn například mobiliář, řezy kamenů, vzniknou pergoly a podobně. Další náklady budou vynaloženy na takzvané měkké aktivity, workshopy, interaktivní informační tabule, propagační materiály nebo další úpravu lesoparku. Celkem by tak mělo jít o asi osm milionů korun.

Cílem chebské části projektu má být zvýšení atraktivity dnes spíše zanedbaného území, které bude nadále sloužit veřejnosti jako vycházková trasa. Partneři projektu připraví vzdělávací a zábavný prostor zaměřený na vybraná témata: geologie, vodstvo, zajímavostí z přírody a historie území. Do přípravy projektu se zapojilo i město Františkovy Lázně se svými atraktivními lokalitami, přírodní rezervací Soos a Komorní hůrkou.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů