Čtvrtek, 25. dubna 2024

ČSAD Střední Čechy koupilo 10 busů na CNG, nákup dalších 14 chystá

ČSAD Střední Čechy koupilo 10 busů na CNG, nákup dalších 14 chystá

ČSAD Střední Čechy koupilo deset autobusů na stlačený zemní plyn (CNG), v provozu by měly být v březnu. Nákup dalších 14 chystá. Na dotaz ČTK to uvedl ředitel společnosti Štěpán Ševčík. Provoz nových vozů je ekologičtější, nahradí současné autobusy na dieselový pohon. Společnost je jedním z největších dopravců v regionu, působí hlavně v severovýchodní části středních Čech, například na Mělnicku a ve vedlejších okresech.

Nyní je ve výrobě desítka nízkopodlažních autobusů v ceně více než 60 milionů korun. Částečně na ně ČSAD Střední Čechy využije přidělené peníze z evropských dotací.

Další dotace chce využít společnost i pro nákup dalších 14 nízkopodlažních autobusů, což je investice přibližně za 80 milionů. Už minulý rok byl schválen projekt. "V současné době se připravuje vyhlášení veřejné soutěže na jejich nákup," uvedl ředitel. Dotaci dopravce obecně získává až po splnění formálních náležitostí včetně průběhu veřejné soutěže. Podle Ševčíka je předpokládaný termín dodání těchto autobusů na konci letošního roku, respektive na začátku roku 2019.

ČSAD Střední Čechy v současné době provozuje 51 pravidelných linek, z toho 41 v systému pražské integrované dopravy, a zaměstnává 195 řidičů. "Vzhledem k plánovanému rozvoji v oblasti pravidelné i nepravidelné dopravy potřebujeme deset až 15 nových řidičů," dodal Ševčík.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů