Čtvrtek, 18. dubna 2024

Odpadové taxi odvezlo za měsíc z Č. Budějovic 167 tun odpadu

Odpadové taxi odvezlo za měsíc z Č. Budějovic 167 tun odpadu

Speciální odpadové taxi, které fungovalo od půlky prosince do poloviny ledna v Českých Budějovicích, odvezlo za měsíc od domů ve městě 167 tun materiálu. Tuto službu magistrát obyvatelům nabídl, aby se v období Vánoc nehromadil v ulicích odpad. V minulosti právě na přelomu ledna a prosince vznikaly v okolí kontejnerů černé skládky, proto město před několika lety začalo poskytovat tuto službu. ČTK to řekl náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola (ČSSD).

"Do terénu vyjížděly jeden až dva popelářské vozy a valníkové vozidlo. Vždy záleželo na aktuální potřebě," uvedl. Úklidová trasa odpadového taxi vedla ráno z centra města směrem na okrajové periferie. "V odpoledních hodinách byla vozidla operativně vysílána na základě požadavků dispečera společnosti FCC, městské policie, magistrátu a občanů města," dodal.

Za standardní svoz odpadu platí obyvatelé Českých Budějovic ročně 680 korun. Městu to tak přinese výnos přibližně 55 milionů korun. Magistrát přesto musí za svoz odpadu ještě doplácet. Služba odpadového taxi byla pro obyvatele zdarma.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů