Sobota, 20. dubna 2024

Na Dni Země budeme FANDIT FAUNĚ

Na Dni Země budeme FANDIT FAUNĚ

V sobotu 21. dubna ožije Kraví hora velkou oslavou Dne Země. Letošní brněnské oslavy, které pořádá Lipka ve spolupráci s dalšími organizacemi, budou na počest zvířat - našich přátel a společníků na planetě Zemi.

Den Země začne na Kraví hoře v 10 hodin a nabídne dětským i dospělým návštěvníkům rozmanitý program. Pro děti bude připraveno přes 20 stanovišť, na kterých se dozví spoustu zajímavostí o zvířatech i o našem soužití s nimi. S některými zvířaty se setkají naživo, některá uslyší a zkusí rozeznat jejich řeč. Dozví se třeba, s čím si hrají delfíni v moři, proč mají motýli lesklá křídla nebo že mravenci patří mezi nejsilnější živočichy na světě.
,,S programem myslíme i na dospělé. Pro ty je naplánována řada přednášek, které proběhnou v sálu hvězdárny na Kraví hoře, a několik venkovních workshopů, například ukázka výcviku vodicích psů," uvádí Petr Laštůvka z Lipky.
Součástí akce bude také EKOtrh, který nabídne ekologické a regionální výrobky. Na podiu nás ze začátku rozehřejí africké rytmy kapely Spálený sušenky, dále zahrají kapely Kupodivu, Nevermore & Kosmonaut a Přístav. V 10.20
a ve 12.45 se budou konat dětská představení Divadla Koráb.
Den Země slaví lidé ve 194 zemích světa. I v Brně se oslavy staly tradicí, poprvé se tu konaly již v roce 1990 a stále se těší velké oblibě. V loňském roce navštívilo tuto akci i přes nepřízeň počasí téměř 3 tisíce lidí.
Akci zaštiťují hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek a náměstek primátora města Brna Martin Ander. Finančně ji podporuje Jihomoravský kraj, statutární město Brno a Kaiser servis. Mediálními partnery jsou Český rozhlas Brno, rádio Proglas a časopis Naše příroda.
Název akce: Den Země aneb Fandíme fauně
Datum a místo konání: sobota 21. dubna 2018 od 10 do 18 hodin v parku na Kraví hoře
Kontakt: Lenka Kopáčová, PR manažerka, lenka.kopacova@lipka.cz, 720 996 851
Další informace: www.lipka.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů