Pátek, 29. března 2024

Svoz odpadu městskou firmou ušetřil Chebu miliony

Svoz odpadu městskou firmou ušetřil Chebu miliony

Svoz komunálního odpadu městskou firmou ušetřil Chebu přes milion korun za čtvrtletí. Potvrdily se tak odhady úspor, které si město slibovalo od přechodu od firmy Marius Pedersen na městské technické služby Chetes, řekl ČTK starosta Chebu Zdeněk Hrkal (ANO). Společnost Chetes převzala svoz odpadu v dubnu loňského roku.

"Potvrdil se předpoklad, že bude nějaká úspora. Proti roku 2016 došlo k úspoře přes tři miliony korun. Dalo by se říct, že za čtvrtletí je to 1,1 (milionu), když nám sváží odpad Chetes," řekl Hrkal.

Podle něj by tak celková úspora za celý kalendářní rok mohla dosáhnout ke čtyřem milionům korun. Zatímco v roce 2016 zaplatil Cheb za svoz a likvidaci komunálního odpadu 41,96 milionu korun, vloni to bylo 38,57 milionu.

Zatím městská společnost Chetes sváží jen komunální odpad od obyvatel, smlouvy s podnikatelskými subjekty má nadále hlavně firma Marius Pedersen. Podle Hrkala se ozývají první podnikatelé, že by chtěli přejít pod městskou firmu.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů