Čtvrtek, 28. března 2024

Priorita: Nové dotace pomohou obcím řešit nedostatek vody

 V Česku je sucho a výhledy odborníků zatím příliš příznivé nejsou...

Priorita: Nové dotace pomohou obcím řešit nedostatek vody

V aktuálním vydání Priority vám přinášíme informace o stovkách milionů korun připravených pro obce. Špatná kvalita pitné vody, nedostatečné zásoby, vysychající vrty, to jsou problémy, se kterými se v poslední době potýká stále více obcí. Podpora se vztahuje nejen na podzemní, ale i povrchové zdroje a zcela nově také na výstavbu nových nebo rekonstrukci nefunkčních přivaděčů pitné vody. Výzva je už otevřená, obce mohou čerpat peníze a následně pak i vodu.

Pokud žijete v místě, kde nejsou stabilní svahy či skály, mohly by váš problém vyřešit dotace na řešení svahových nestabilit. Díky nim můžete sanovat skálu nebo zajistit ujíždějící svah. Více se dočtete v papírovém vydání.

V květnovém vydání přinášíme mimo jiné i odpovědi na nejčastější otázky k dotacím na domácí čistírny odpadních vod. Všechny se nám na papír nevešly, jejich kompletní přehled najdete na tomto odkazu.

Pokud byste měli jakékoliv dotazy k dotacím či programům, můžete nám zavolat nebo napsat. Rádi vás také potkáme osobně. Pokud se chystáte na nějaký tematicky spřízněný veletrh, jistě tam narazíte i na náš stánek. Seznam akcí, na kterých vám budou naši odborníci k dispozici, najdete uvnitř listu.

PRIORITA 5/2018

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů