Čtvrtek, 28. března 2024

Blízká setkání s netopýry - výtvarná a literární soutěž pro pražské děti je tu!

Blízká setkání s netopýry - výtvarná a literární soutěž pro pražské děti je tu!

Česká společnost pro ochranu netopýrů vyhlašuje literární a výtvarnou soutěž pro děti z pražských mateřských, základních a středních škol na téma ,,Blízká setkání s ... netopýry". Uzávěrka soutěže je 8. června 2018. Vítězní autoři v jednotlivých věkových kategoriích budou odměněni věcnými cenami a jejich díla budou k vidění na výstavě v Komunitním centru Kampa v říjnu 2018.

,,V letošním roce pokračujeme se vzdělávacími aktivitami zaměřenými na poznávání zajímavého světa netopýrů, příčin jejich ohrožení a možností ochrany. V návaznosti na přednášky, výukové programy a exkurze, které pořádáme pro pražské školy, jsme se rozhodli dát dětem možnost umělecky vyjádřit své pocity a zážitky související s netopýry. Předchozí ročníky soutěže se setkaly s kladným ohlasem, letos se navíc budou moct nově zapojit i děti z mateřských škol", říká Eva Cepáková, koordinátorka projektu.

Do soutěže je možné přihlásit díla literární, ve formě krátkého dopisu, povídky, básničky apod. či výtvarná vytvořená libovolnou technikou na papír (max. formát A2). Podrobnosti jsou uvedeny na webových stránkách www.ceson.org. Uzávěrka je stanovena na 8. června a výsledky budou oznámeny nejpozději do 18. června 2018. Soutěž je realizována v rámci projektu podpořeného Hlavním městem Prahou.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů