Úterý, 19. března 2024

Ministerstvo zemědělství zítra otevírá své dveře dokořán

 Přijďte se podívat do kanceláře ministra...

Ministerstvo zemědělství zítra otevírá své dveře dokořán

Projít si historickou budovu Ministerstva zemědělství v Praze na Těšnově, a to včetně míst, která nejsou běžně přístupná, mohou zítra (19. 5.) zájemci v rámci Dne otevřených dveří. Pro děti i dospělé jsou připraveny komentované prohlídky a před budovu zábavný program s hudbou, trhem, ochutnávkami, sprejováním a divadlem. Den otevřených dveří Ministerstva zemědělství potrvá od 10 do 18 hodin.

Návštěvníci si mohou vyzkoušet podojit krávu, uvařit pivo, ochutnat biopotraviny a navštívit pracovnu ministra nebo reprezentativní prostory, které se dříve používaly jako ministerský byt. Budou mít možnost nahlédnout do jednacích sálů a při komentovaných prohlídkách se seznámit s jindy ukrytými uměleckými díly, která už od první republiky zdobí chodby neoklasicistní budovy Ministerstva zemědělství.

Venku se uskuteční doprovodný program, jehož součástí je například farmářský trh s biopotravinami, ochutnávky vína a piva, koncerty, hry pro děti, divadélko nebo pojízdné muzeum s historickými zemědělskými nástroji. Umělecky zaměření návštěvníci si budou moci na zdi legálně určené pro graffiti nasprejovat obrázek se zemědělskou tematikou (spreje jsou zajištěny). Pro děti jsou připraveny soutěže se zajímavými cenami, dospělí se mohou odborníků zeptat na vše, co je zajímá o zemědělství, například jak si založit kompost ve městě nebo jak včelařit.

Na akci, která se koná v rámci festivalu Open House Prague 2018, není nutné se předem registrovat, vstup je zdarma, kapacita jedné prohlídky je 25 osob a začíná se přibližně každou půl hodinu od 10:00 do 17:00. Další podrobnosti najdete:

https://www.facebook.com/events/179936445965564/

Den otevřených dveří Ministerstva zemědělství je součástí akce Společné století, která připomíná sto let od vzniku republiky.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů