zpravodajství životního prostředí již od roku 1999

Recept - Vajíčkový letní salát s ředkvičkami a kedlubnou

10.06.2018
Zdraví
Recept - Vajíčkový letní salát s ředkvičkami a kedlubnou

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 2 svazky ředkviček
  • polníček
  • salátová okurka
  • ledový salát
  • 2 jarní cibulky
  • kedlubna

Ingredience na zálivku:

  • olivový olej
  • šťáva z citronu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • cibule šalotka
  • mořská sůl
  • pepř

Postup:

Vejce uvařte natvrdo a oloupejte. Dvě vejce rozkrájejte na menší kousky a zbylá dvě na měsíčky (využijete na ozdobení salátu). Zeleninu nakrájejte nadrobno, kedlubnu na tenké proužky, saláty natrhejte, z jarní cibulky nakrájejte jen nať. Vše smíchejte do salátové mísy a ochuťte zálivkou, kterou jste si připravili smícháním olivového oleje, šťávy z citronu, dijonské hořčice, nadrobno nakrájené šalotky a dochuťte solí a pepřem. Na závěr ozdobte měsíčky vajíček.

Zdroj: Naturhouse, Naturhouse-cz.cz

Komentáře k článku. Co si myslí ostatní?

Další články
Chystané akce
28
8. 2018
28.8.2018 - Seminář, školení
Olomouc
Ekotoxikologicke centrum Bratislava, s.r.o.
3
9. 2018
3-4.9.2018 - Konference
Bratislava, Ministerstvo hospodárstva SR
INISOFT s.r.o.
4
9. 2018
4.9.2018 - Seminář, školení
Praha, hotel Globus
INISOFT s.r.o.
5
9. 2018
5.9.2018 - Seminář, školení
Olomouc, ibis Olomouc Centre
Podněty ZmapujTo
Mohlo by vás také zajímat
Naši partneři
Složky životního prostředí