Přečtěte si 3 recepty od NATURHOUSE...
Grilovací recepty
Grilované krůtí steaky
Suroviny: krůtí maso podle počtu porcí, sójová omáčka se sníženým obsahem soli, olivový olej, větvičky čerstvých bylinek (dle chuti např. šalvěj, rozmarýn, bazalka, tymián), grilovací koření bez soli
Postup: Krůtí maso nakrájejte na tenčí plátky. V míse smíchejte sójovou omáčku a olivový olej a maso z obou stran obalte v této směsi a poté okořeňte grilovacím kořením. Maso naložte do větší nádoby společně s bylinkami, střídejte vrstvu masa a vrstvu bylinek a nechejte marinovat cca 2 hodiny. Maso pak grilujte přibližně 10 minut z každé strany.
Grilovaný mořský vlk
Suroviny: 4 čerství mořští vlci, svazek nahrubo nasekaných zelených bylinek (podle chuti šalvěj, bazalka, máta, tyminán, rozmarýn, koriandr...), koření na ryby, 2 citrony, sůl, pepř, olivový olej
Postup: Čerstvé ryby vykuchejte, pokud nejsou, omyjte pod studenou vodou a osušte. Zevnitř i zvenku ryby osolte a opepřete. Ryby pokapejte citrónovou šťávou a potřete zevnitř i z venku olivovým olejem, břišní dutinu naplňte zelenými bylinkami. Ryby marinujte cca 2 hodiny a pak grilujte cca 30 minut. Během grilování rybu otočte, aby byla opečená ze všech stran.
Hráškovo-mátový dip
Výborný k zeleninovým hranolkům nebo masu.
Suroviny: 3 hrnky hrášku (může být i mražený), 1/2 citronu, několik snítek máty, stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, sůl
Postup: Mražený hrášek dejte na 2-3 minuty povařit do vody, pak vodu slijte a nechejte hrášek vychladit. V míse smíchejte hrášek s několika lístky máty, nakrájeným česnekem a zakápněte šťávou z 1/2 citronu a 2 lžícemi olivového oleje. Vše rozmixujte dohladka na konzistenci pyré a dochuťte solí.