Čtvrtek, 28. března 2024

Káhirská zoo vydávala osla za zebru, namalovala na něj pruhy

Káhirská zoo vydávala osla za zebru, namalovala na něj pruhy

Zoologická zahrada v egyptském hlavním městě Káhiře pomalovala osla černými pruhy a vydávala ho za zebru. Fotografii zvířete pořídil osmnáctiletý student a na facebooku ji sdílelo více než 7500 lidí. Informoval o tom britský server Daily Mail. Zoo ale popírá, že chtěla návštěvníky klamat.

Snímek v Káhiře pořídil student Mahmúd Sarhání. "Skončila prohlídka a my jsme se rozhodli, že uděláme několik fotek. Když ke mě přišel, už na první pohled jsem si uvědomil, že to není zebra, ale pomalovaný osel," řekl Sarhání.

Z fotografie je patrné, že pruhy jsou rozmazané. Uši zvířete se zatím mnohem více podobají uším osla než zakulacenějším uším zebry. Několik veterinářů v Egyptě rovněž potvrdilo, že šlo o osla. Zoologická zahrada ale obvinění odmítá.

Není to přitom poprvé, co některá zoologická zahrada vydávala osla za zebru. V roce 2009 zoo v Gaze přiznala, že když zebry během ozbrojeného konfliktu uhynuly hlady, nahradila je dvěma pomalovanými osly. Podobně v roce 2013 se návštěvníci zoo v Číně cítili podvedeni, když zahrada vydávala tibetského mastifa, známého také jako tibetskou dogu, za "afrického lva".

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů