Čtvrtek, 28. března 2024

Nedotčený ráj: Rusko bude odvysílán v České republice

Nedotčený ráj: Rusko bude odvysílán v České republice

Divákům ho přináší ruská korporace pro atomovou energii Rosatom a odvysílá ho National Geographic v srpnu 2018.

National Geographic odvysílá v pondělí 13. srpna v 15.00 hodin dokument Nedotčený ráj: Rusko, který je prvním ze série filmů natočených ve spolupráci s ruskou korporací pro atomovou energii Rosatom. Jedinečný film zavede diváky do nejvzdálenějších a nejméně prozkoumaných oblastí Ruska, na Kamčatku, do Altaje a Arktidy. Jejich drsné a zároveň křehké ekosystémy jsou ohroženy zničujícími dopady klimatických změn.

Projekt Nedotčený ráj přináší divákům Rosatom a vysílá National Geographic. Obsahuje řadu celovečerních dokumentů o nedotčených koutech Země, kde na místní ekosystémy silně dopadá globální oteplování. Hlavním cílem projektu je upozornit mezinárodní společenství na změnu klimatu a potřebu přejít na čistou obnovitelnou energii.

Filmový štáb projektu Nedotčený ráj umístil na několik měsíců své kamery do nejvzdálenějších koutů největšího státu planety, kterým je Rusko, šíře této země ze západu na východ dosahuje vzdálenosti 10 tisíc kilometrů. Ve filmu Nedotčený ráj: Rusko se objeví unikátní záběry medvědů z Kamčatky, kteří chytají lososy, jakou svou potravu, lze vidět mrože na březích Arktidy, či pižmoně bojující s drsným severským klimatem. Za pozornost stojí také mnoho dalších druhů vzácné a rozmanité flóry a fauny v jejich jedinečném přirozeném prostředí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů