Pátek, 29. března 2024

V Kladně v areálu bývalých hutí Poldi hořela skládka pneumatik

V Kladně v areálu bývalých hutí Poldi hořela skládka pneumatik

V Kladně v areálu bývalých hutí Poldi hořela skládka pneumatik. V blízkosti ohně bylo asi 22 vagonů uhlí, které se hasičům podařilo uchránit před ohněm a odvézt do bezpečí. Vyhlášen byl třetí stupeň poplachu, který velitel zásahu odpoledne snížil na druhý, řekla ČTK mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková. Hasiči požár zdolali po asi čtyřech hodinách v 16:40.

Hustý černý dým byl vidět i ze zhruba deset kilometrů vzdálené Unhošti. S plameny bojovaly desítky hasičů. Příčina požáru je předmětem šetření.

Podle kladenského primátora Milana Volfa (Volba pro Kladno) nebyla potřeba žádná bezpečnostní opatření, obyvatelé města neohrožoval ani požár, ani produkované zplodiny. Kereková dodala, že na místě zasahovala chemická laboratoř hasičů z Kamenice, která škodliviny v ovzduší měřila.

Město ale preventivně na svém webu doporučovalo především obyvatelům v městských částech Vrapice, Dubí a Dříň aby nevětrali. "Stejné doporučení platí i pro obce navazující na jmenované městské části," uvedl magistrát.

Podle mluvčí záchranné služby Petry Effenbergerové museli záchranáři na místě ošetřit dva hasiče, kterým způsobily vysoké teploty zdravotní problémy. Podle Effenbergerové ale nebyl nutný jejich odvoz do nemocnice.

Hasiči rozeznávají čtyři poplachové stupně. Nejzávažnější je čtvrtý - zvláštní, který bývá vyhlašován jen při mimořádných situacích.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů