Čtvrtek, 28. března 2024

Legendární nožík rybička je nově z recyklovaných kapslí od kávy

Legendární nožík rybička je nově z recyklovaných kapslí od kávy

Legendární nožík rybička má novou podobu. Jeho střenky jsou vyrobeny z recyklovaných kapslí od kávy. Limitovaná edice je určena hlavně sběratelům. Firma Mikov z Mikulášovic na Děčínku chce tímto způsobem ukázat možnost využití recyklované suroviny. ČTK to řekl mluvčí podniku Bedřich Jetelina.

Mikov rybičku vyrobil podle návrhu Michala Froňka z ateliéru Olgoj Chorchoj. Nožík je navržen v minimalistickém designu s přihlédnutím k podobě rybičky, která již více než sto let oslovuje generace dětí i dospělých. Obráběné střenky jsou z recyklovaného hliníku z použitých kapslí Nespresso, čepel i pero jsou z nerezové oceli.

Do prodeje míří 1000 kusů, pořídit si výrobek lidé mohou v prodejnách Nespresso. Výtěžek z prodeje limitované edice chce Mikov věnovat na podporu Nadace Terezy Maxové.

Důležitým cílem prodeje je podle firmy upozornit na potřebu správného nakládání s odpady a ekologický přístup k životu. "Oba tyto body patří mezi důležité hodnoty, ze kterých vychází i podnikání firmy Mikov," podotkl mluvčí podniku, který sídlí v centru Českého Švýcarska.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů