Pátek, 29. března 2024

Sladovna zahájila interaktivní výstavu na téma život včel

Sladovna zahájila interaktivní výstavu na téma život včel

Písecká Sladovna zahájila hlavní výstavu pro zimní sezonu s názvem Včela - Tajuplný výlet za sluncem. Je určena pro děti a má jim představit život včely. Návštěvníci se interaktivní formou seznámí s tím, co se děje v úlu a jak náročná je výroba medu. Výstava potrvá do 28. dubna. ČTK to dnes řekl ředitel Sladovny Adam Langer.

"Chceme dětem v první řadě zprostředkovat nový zážitek. Ale také jim chceme ukázat, že například lžička medu, kterou si dají do čaje, je celoživotním dílem dvou včel," uvedl Langer.

Dodal, že ideu výstavy měl už v hlavě delší dobu. Inspirovala jej divadelní hra spolku Sunshine Cabaret, který před časem připravil pro děti hru Tajuplný včelí svět. Soubor s audiovizuálním představením putoval po obcích Jihočeského kraje. "A mě napadlo, že by se to nějak dále mohlo dostat do prostoru," uvedl Langer. Na divadelním představení se mimo jiné podílela i Kateřina Hadravová, která je hlavní autorkou výstavy ve Sladovně.

Návštěvníci dostanou k expozici vždy odborný výklad. "Každá skupina půjde s průvodcem, který děti a jejich doprovod zasvětí do příběhu a celý jej s nimi projde," řekl ČTK pracovník marketingu Sladovny Petr Brůha.

Kdysi průmyslová budova Sladovny je největším zážitkovým prostorem pro rodiny s dětmi v Jihočeském kraji. Sladovna má letos rozpočet 14,6 milionu Kč, zahrnuje i očekávané příjmy včetně peněz z grantů. Město letos přispělo částkou 8,3 milionu.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů