Pátek, 29. března 2024

Nová desková hra Strážci přírody přiblíží terénní ochranu přírody

Nová desková hra Strážci přírody přiblíží terénní ochranu přírody

Strážci přírody se ráno sejdou na správě chráněného území. V terénu je tou dobou už několik událostí, které čekají na řešení. Je třeba rozdělit úkoly a vybavení a vyrazit na cestu. Kdo půjde s dětmi na exkurzi? Kdo opraví lavičku a kdo pomůže zraněné vydře?

Jedná se o deskovou hru pro 1 - 8 hráčů. Doporučený věk je od 8 let. Hru lze hrát jako ve skutečnosti, kdy hráči spolupracují a společně se snaží hru porazit (vyřešit včas všechny události, které do hry přicházejí). Ale také může hrát každý proti každému a zvítězí ten, kdo nasbírá z řešení událostí nejvíce bodů.

Události hry jsou inspirované skutečnou terénní ochranou přírody. Výsledky zásahů jako návštěvníci často vůbec nevnímáme, ale prostřednictvím této hry si každý uvědomí, že péče o přírodu vyžaduje úsilí. A po skončení hry leckdo dostane chuť vyrazit ven a přiložit ruku k opravdovému dílu.

Školy (školní družiny a přírodovědné kroužky) mohou do konce letošního roku získat hru zdarma díky grantu Ministerstva životního prostředí. Zbývá posledních cca 40 ks.

Pro školy v Libereckém kraji lze v omezeném množství nabídnout i osvětové povídání s místním strážcem z CHKO Jizerské hry - Mgr. Radomír Studený (Krajský úřad Libereckého kraje, tel.: 485 226 422, e-mail: radomir.studeny@kraj-lbc.cz).

Více info:

http://malystrazce.cz/e-shop/deskova-hra-strazci-prirody/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů