Pátek, 29. března 2024

V Židenicích se dočkají sběrného střediska odpadu

V Židenicích se dočkají sběrného střediska odpadu

Nové sběrné středisko přibude v Židenicích na Lazaretní. V Žabovřeskách na Sochorově se stávající středisko upraví. U obou projektů město nyní žádá o dotace. Jejich vybudování vyjde na více než dvacet milionů korun.

V Židenicích není sběrné středisko odpadu (SSO) od roku 2013, kdy bylo zrušeno SSO Nezamyslova. Lidé na něm každoročně odevzdali přes 1000 tun odpadu. Muselo však ustoupit nové výstavbě. Nyní ho nahradí středisko na Lazaretní.

Na Sochorově dojde k úpravám stávajícího provizorního SSO, tak aby vyhovovalo technickým i hygienickým standardům.

Obě nová SSO umožní lidem zdarma odkládat odpad, který se nehodí do černých kontejnerů. Využít služeb SSO může kdokoli, nejen občané Brna. Odevzdat tu lidé mohou například velkoobjemový odpad, stavební odpad a pneumatiky, elektrozařízení nebo čisticí prostředky a chemikálie.

V Brně je aktuálně 37 sběrných středisek odpadu. ,,Síť bychom rádi ještě rozšířili, ve spolupráci se starosty městských částí vytipováváme vhodné lokality," uvedl první náměstek Petr Hladík, do jehož gesce spadá i životní prostředí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů