Čtvrtek, 18. dubna 2024

Prachatice: Semínkovna - sázej, sklízej, sdílej...

Prachatice: Semínkovna - sázej, sklízej, sdílej...

Od 14. února 2019 můžete v Prachaticích, v prostorách KreBul, o.p.s., na Zlaté stezce 145, navštívit SEMÍNKOVNU. Iniciativa Semínkovna vznikla v ČR v roce 2015 na podporu svobodného sdílení osiva, semenaření a přírodního zahradničení. Vzorem jí byly francouzské Les Grainotheques a americké The Seedbanks.

Semínkovny, jsou místem, kde zahradníci mohou mezi sebou bezplatně sdílet osivo ze svých zahrádek. Osivo by mělo být výhradně v ,,Bio" kvalitě, tedy nemořené a z chemicky neošetřovaných rostlin. Může jít o výsledek domácího semenaření. Semínka jsou nabízena bezplatně v malých dávkách pouze pro osobní spotřebu.

V semínkovně máte možnost vybrat si 3 druhy semínek dle Vašeho vkusu. Semínka zasejete a část rostlin pěstujete na semena. Až nastane ten správný čas, semínka sklidíte a přebytky přinesete zpět do semínkovny.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů