Pátek, 29. března 2024

Festival Hrady CZ odstartuje na Točníku, zaměří se i na ekologii

Festival Hrady CZ odstartuje na Točníku, zaměří se i na ekologii

Putovní letní festival Hrady CZ, který letos slaví 15. narozeniny, startuje 12. a 13. července na středočeském hradě Točníku. Páteční program nabídne koncerty Michala Hrůzy, Arakainu a Lucie Bílé, Anny K. či kapely Rybičky 48. V sobotu se mohou hudební fanoušci těšit na kapelu Kryštof, která se na festival vrací po šesti letech. Organizátoři letos nově v areálech zavádějí pasivní třídění odpadů a zálohované vratné kelímky na pivo. ČTK o tom za pořadatele informovala Martina Reková.

V každém areálu návštěvníci najdou dvě desítky míst s označenými nádobami na tříděný odpad. "Nezdá se to, ale v rámci festivalu se každý týden vyprodukuje okolo sto čtyřiceti metrů krychlových odpadu, přičemž největší část tvoří právě kelímky na pivo," uvedl spoluorganizátor festivalu Michal Šesták.

V pátek se areál na louce pod hradem Točník se dvěma scénami otevře v 15:30 a o hodinu později se představí kapela Curlies, výherce facebookové talentové soutěže Zahraj si s kapelou na festivalu Hrady CZ. Dále se návštěvníci mohou těšit na koncert Sto zvířat, Mydy Rabycad nebo The Agony. Večer se uskuteční tradiční vyhlášení nejlepších karnevalových masek.

V sobotu se areál otevře v 10:00 a na pódiích se objeví Jelen, Michal Ambrož & Hudba Praha, Kamil Střihavka & The Leaders!, Visací zámek, Poletíme?, Dymytry nebo Trautenberk. Program dále nabídne koncerty Elis Mraz, Elišky Buocikové nebo zpěváka a kytaristy Romualda Klemma. Návštěvníci koncertu kapely Kryštof se pak mohou těšit na nově pojaté projekce, světelnou show a efekty známé z koncertu na Strahově. Chybět tak nebude například kolo, na kterém Richard Krajčo projíždí nad hlavami fanoušků. "Vyzkoušeli jsme si již několik festivalů v tomto pojetí a máme z výsledku radost. Vždycky jsme chtěli publiku na festivalech představit něco velkého a strhujícího ve stylu největších zahraničních hvězd," sdělil zpěvák Richard Krajčo.

Připraveny budou i dětské koutky a aktivity, aby si festivalovou atmosféru mohli užít i rodiče s dětmi. Na hrad Točník bude zavedena autobusová kyvadlová doprava od železniční stanice Hořovice a zpět.

Festival pokračuje na Kunětické hoře v Pardubickém kraji (19. - 20. července), na Švihově v Plzeňském kraji (26. - 27. července), v Rožmberku nad Vltavou v Jihočeském kraji (2. - 3. srpna), na Veveří v Jihomoravském kraji (9. - 10. srpna.), v Hradci nad Moravicí v Moravskoslezském kraji (16. - 17. srpna), na Bouzově v Olomouckém kraji (23. - 24. srpna) a na Bezdězu v Libereckém kraji (30. 8. - 31. srpna). Více informací se nachází na www.hradycz.cz.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů