Pátek, 29. března 2024

Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka

Bělokarpatský biojarmark opět na Ozvěnách Horňácka

Biojarmark proběhne 24. srpna 2019 od 13,00 do 19,00 hodin na náměstí ve Velké nad Veličkou.

Spojení prezentace ekologického zemědělství a folklóru na této akci má tradici už od roku 2002.

Je to akce s krásnou atmosférou. Prezentují se ekozemědělci, výrobci i prodejci biopotravin a neziskové organizace činné v ekologickém zemědělství. Atmosféru dotváří i jarmak lidových výrobků. Biojarmark zajišťuje Informační středisko pro rozvoj Moravských Kopanic, o.p.s. a PRO-BIO RC Bílé Karpaty ze Starého Hrozenkova. Letos jej podpořila KEZ, o.p.s. Chrudim. Další informace v přiložené pozvánce. Vstup na biojarmark je volný.

Den otevřených dveří v Ekosadech v Komni

Koná se 31.8.2019 od 13,00 do 18,00 hodin v ekosadech v obci Komňa u Bojkovic, které provozuje David Ryšavý s rodinou už od roku 2005. V CHKO Bílé Karpaty pěstují a zpracovávají švestky, jablka a hrušky v bio kvalitě. V rámci dne otevřených dveří čekají návštěvníky nejen komentované prohlídky ekosadů, ale je připraven i další pestrý program pro děti i dospělé. Spolupořadateli jsou také PRO-BIO RC Bílé Karpaty a Informační středisko pro rozvoj Moravských Kopanic, o.p.s. ze Starého Hrozenkova. Akci podpořila KEZ, o.p.s. Chrudim. Vstup je volný.

Další Polní den pro zemědělce ve Štítné and Vláří zaměřený na obnovu travních porostů

Demonstrační ekofarma Javorník-CZ s.r.o. pořádá pro zemědělce další odbornou akci tzv. polní den 3. září 2019. Zahájení v 9,30 hodin.

Kromě prezentace ekozemědělství je součástí polního dne vždy i nějaké další odborné téma. Zářijový polní den bude věnován obnově trvalých travních porostů. Toto téma je pro zemědělce velmi aktuální. Zemědělci vnímají, že stávající pravidla týkající se obnovy je potřeba revidovat a upravit. Byli proto přizváni přednášející z Ministerstva zemědělství, Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně i zástupci Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, aby hledali společně možnosti řešení. Po teoretickém úvodním bloku polního dne následují ukázky v terénu. Akce je určena primárně zemědělcům, zúčastnit se mohou však i další zájemci. Akci podpořilo Ministerstvo zemědělství v rámci programu na podporu Demonstračních farem. Vstup je volný.

Zdroj: Informační středisko pro rozvoj Moravských Kopanic, o.p.s.

www.iskopanice.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů