Sobota, 20. dubna 2024

Svoz odpadu v Brně během velikonočních svátků

Svoz odpadu v Brně během velikonočních svátků

Společnost SAKO Brno přeje všem Brňanům krásné, klidné velikonoční svátky.

A jak to bude během Velikonoc s odpadem? Na Velký pátek 10. dubna k žádnému omezení nedojde a sběrné nádoby budou vyprázdněné podle standardního harmonogramu.
Na Velikonoční pondělí nebude ve městě Brně probíhat svoz směsného ani separovaného odpadu, popelnice budou vyvezeny s jednodenním posunem. Pondělní vývoz popelnic tedy proběhne v úterý 14. dubna a dále v týdnu dojde k posunu svozu odpadu vždy o jeden den, svoz bude probíhat až do soboty 18. dubna. Platí, že SAKO Brno se o odpad postará.
Sběrná střediska odpadu, jejichž obsluhu společnost SAKO Brno zajišťuje, budou na Velký pátek i Velikonoční pondělí uzavřena. Mimo tyto dny budou občanům k dispozici dle otevírací doby v době nouzového stavu, aktuální informace jsou uvedeny na webu společnosti www.sako.cz.
V době epidemie je důležité odpovědné nakládání s odpady, nepřerušené fungování sběru a svozu odpadu ve městě je klíčovým prvkem k ochraně zdraví obyvatel. Pracovníci každý den vyjíždí do ulic a pomáhají zachovat čistotu ve městě. Bez těchto pracovníků se neobjedeme, a potřebujeme i spolupráci občanů, abychom mohli služby provozovat bez omezení. Neodkládejte odpady mimo kontejnery a popelnice, dbejte na maximální míru ochrany a hygieny, snažte se minimalizovat celkový objem a množství odpadů.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů