Sobota, 20. dubna 2024

Brno za osm mil. vytvoří nadzemní i podzemní kontejnery na odpad

Brno za osm mil. vytvoří nadzemní i podzemní kontejnery na odpad

Brno dá více než osm milionů korun za nové podzemní i nadzemní kontejnery na komunální odpad. V tiskové zprávě to dnes uvedla Jana Vašíčková z tiskového oddělení brněnského magistrátu. Stanoviště vzniknou v několika městský částech.

Radní Brna souhlasili s investicemi na výstavbu, opravu a úpravu nadzemních i podzemních kontejnerů na komunální odpad. Celkem 7,3 milionu poslouží na stavbu deseti podzemních stanovišť. "Požádaly si o ně městské části Královo Pole, Brno-sever, Brno-střed, Líšeň, Žabovřesky, Maloměřice a Obřany, Medlánky a Ořešín," vyjmenoval primátorčin náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL), který je zodpovědný za životní prostředí.

Dalších 16 nadzemních stání vznikne v městských částech Bohunice, Brno-sever, Řečkovice a Mokrá Hora, Brno-střed a Medlánky. Město na to uvolní přes milion korun.

Lidovci v čele s Hladíkem už loni přišli s tím, že by město mohlo dát ročně několik milionů na vznik podzemních kontejnerů. Jsou už například v centru u hlavního nádraží, na Moravském náměstí nebo na Zelném trhu. "V některých ulicích stojí tolik sběrných nádob, že se dá mluvit o popelnicovém smogu. Umíme to řešit pomocí podzemních kontejnerů, které nezabírají na ulici tolik místa a jejich kapacita je přitom třikrát větší," uvedl tehdy Hladík.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů