Čtvrtek, 28. března 2024

Most zjišťuje zájem mezi místními o biokompostéry

Most zjišťuje zájem mezi místními o biokompostéry

Most zjišťuje prostřednictvím ankety zájem občanů o kompostéry určené na bioodpad. Chtělo by je pořídit z dotace z operačního programu Životní prostředí. Pokud by se v anketě většina lidí vyslovila pro tento návrh města a žádost o dotaci by byla městu schválena, kompostéry by Most lidem zapůjčil zdarma na pět let. Následně kompostéry lidem zůstanou. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí města Klára Vydrová. Biokompostéry jsou určeny ke kompostování bioodpadu z domácností a zeleného odpadu ze zahrad.

"Snažíme se neustále zlepšovat nakládání s komunálním odpadem. Jednou z cest je i snižování objemu biologicky rozložitelného odpadu produkovaného občany," uvedl náměstek primátora Marek Hrvol (ProMost). Komunální odpad je většinou spalován. "Formou ankety chceme provést průzkum, zda by byl o kompostéry ze strany občanů zájem," doplnil náměstek.

Anketu mohou občané vyplnit nejpozději do 14. června v Mobilním rozhlase nebo odevzdáním anketního lístku nejpozději do 13. června do schránky umístěné v informační recepci v přízemí budovy magistrátu nebo ve všední dny do 17:00 a v sobotu do 14:00 do Turistického informačního centra. Lístek najdou lidé v květnovém vydání Mosteckých listů.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů