Pátek, 29. března 2024

Dopravní podnik Ostrava chce koupit 24 elektrobusů za 420 milionů

Dopravní podnik Ostrava chce koupit 24 elektrobusů za 420 milionů

Dopravní podnik Ostrava (DPO) vypsal zakázku na dodání 24 elektrobusů. Odhadovaná cena je 420 milionů korun a součástí zakázky je i vybudování dvou nových nabíjecích stanic. Podle serveru zdopravy.cz počítá podnik s tím, že většinu nákladů zaplatí evropské dotace. Uzávěrka pro podání nabídek je 15. října, všechny vozy mají být dodány do 21 měsíců.

"Žádosti o dotace jsou podané a část z nich je již schválená," řekla serveru mluvčí DPO Karolína Hřivnáč Rycková. DPO chce nakoupit dvanáctimetrové autobusy s kapacitou nejméně 80 cestujících, které na jedno nabití ujedou minimálně 30 kilometrů.

"Počítáme, že v příštím roce vybudujeme dobíjecí stanici na terminálu Hranečník a podle možností budeme obsluhovat linky v této oblasti. V dalším roce by pak měla být nová nabíjecí stanice na ulici Valchařská, která bude zajišťovat linky směrem na Hlučínsko," uvedla podle zdopravy.cz Rycková. Část nových elektrobusů má jezdit také ze stanice ve Svinově směrem na Plesnou.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů