Úterý, 23. dubna 2024

Reuters: Německo plánuje snížit dotace na solární a větrné farmy

Reuters: Německo plánuje snížit dotace na solární a větrné farmy

Německá vládní koalice plánuje zkrátit dotační období na solární a větrné farmy. Vyplývá to z návrhu novely zákona o obnovitelných zdrojích, do kterého nahlédla agentura Reuters. Nyní tato zařízení čerpají vládní podporu 20 let. Zákonodárci mají návrh schválit tento týden.

Z dokumentu podle Reuters nevyplývá, na kolik let bude podpora zkrácena, ani kdy by změny měly vstoupit v platnost. Uvádí se v něm ale, že solární a větrné elektrárny by nejpozději od roku 2038 neměly dostávat podporu žádnou.

V dřívějších letech zvyšovalo Německo energetickou kapacitu z větru a sluneční energie každoročně o pět gigawattů. V roce 2018 schválilo plán zvýšit v příštích třech letech výrobu větrné a solární energie o dalších osm gigawattů. Vláda ale tehdy zároveň snížila dotaci na výrobu solární energie na 8,9 eur z 11,09 eur za kilowatthodinu.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů