Pátek, 29. března 2024

Ústecký kraj: Stanice pro elektrokola na cyklomagistrále

Ústecký kraj: Stanice pro elektrokola na cyklomagistrále

Mezinárodní energetická skupina Sev.en Energy spustila před začátkem letní turistické sezóny speciální projekt Sev.en Energy for Bikers. Jeho podstatou je vytvoření sítě nabíjecích stanic pro elektrokola, které vynikají univerzálností a uživatelským komfortem. Do provozu již bylo uvedeno prvních deset stanic při tzv. Krušnohorské magistrále a ve městě Most.

V průběhu léta chce investor spustit desítky dalších stanic v Ústeckém kraji. Síť se skládá z nabíjecích stanic PowerBox.ONE. Díky nim s sebou e-bikeři nemusejí vozit těžkou a neskladnou nabíječku, a dokonce ani propojovací kabel, který je vždy k dispozici na vyžádání u provozovatele. Z každé nabíjecí stanice lze dobíjet až čtyři elektrokola najednou. Zařízení je vybaveno dvěma univerzálními vestavnými nabíječkami a dvěma specifickými pro pohony Bosch a Shimano, které mají vlastní nabíjecí systémy. Díky tomuto řešení je stanice kompatibilní s více než 90 % trhu elektrokol. Dobíjení v síti Sev.en Energy for Bikers je zcela zdarma.

,,Kouzlo projektu spočívá v tom, že má ambici proměnit celou kulturu cestování na elektrokolech v Česku. Do budování tak rozsáhlé a husté sítě nabíjecích stanic v rámci jednoho regionu se totiž u nás dosud nikdo nepustil. Stanice na jednu stranu rozšiřují možnosti samotným e-bikerům, na druhou stranu pomohou v těžkých dobách restauracím a hotelům zvýraznit své značky na turistických mapách. Z míst s nabíjecími stanicemi se stanou důležité součásti zejména delších výletů," řekl Jakub Ditrich, odborný garant projektu ze společnosti ekolo.cz.

Zdroj: NSZM

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů