Čtvrtek, 28. března 2024

Zdolají magickou hranici?

Nová veletržní sezóna se rozjíždí. Brněnský veletržní areál obsadí ve dnech 20. až 24. dubna komplex Stavebních veletrhů Brno 2004, který se letos rozrostl o další dva veletrhy.
Zdolají magickou hranici?

Již k tradičním jarním veletrhům patří IBF (Mezinárodní stavební veletrh), SHK Brno (Mezinárodní veletrh technických zařízení budov) a URBIS (Fórum investičních příležitostí, technologie a zařízení pro města a obce). V novém jarním termínu se ke stavbařům přidává veletrh životního prostředí ENVIBRNO (Mezinárodní veletrh techniky pro tvorbu a ochranu životního prostředí), premiéru bude mít veletrh ELEKTRO (Mezinárodní veletrh elektroinstalací a osvětlovací techniky).

Čemu bude letošní ročník jednotlivých veletrhů věnován? Veletrh IBF se zaměří na použití skla ve stavebnictví a architektuře, obnovu a rekonstrukce stavebních památek. Nová oblast ve stavebnictví, na kterou jsme se zaměřili v tomto únorovém čísle Stavitele -facility management a inteligentní systémy budov - budou tématem pro veletrh SHK. URBIS, který nadále zůstává jediným veletrhem v zemích východní Evropy, představujícím potenciálním investorům průmyslové zóny našich měst, obcí a regionů, se bude věnovat problematice investičních příležitostí. Veletrh ELEKTRO se zaměří především na osvětlovací techniku, ale osloví i dodavatele dalšího vybavení staveb, souvisejícího s elektřinou. ENVIBRNO vhodně doplňuje veletržní projekt z pohledu tvorby a ochrany životního prostředí.

O doprovodných akcích, konferencích a přednáškách, které každoročně jednotlivé veletrhy odborně doplňují, budeme v příštích vydáních Stavitele včas informovat. Termín, který by však vystavovatelé neměli opomenout, je 15. březen 2004. Je to pro ně poslední den, do kdy mohou přihlásit některý ze svých exponátů do soutěže o Zlatou medaili Stavebních veletrhů, nebo do soutěže o Cenu odborných novinářů. Tu pro vystavovatele vyhlašuje Mediální klub Stavebních veletrhů - sdružení odborných časopisů, působících v oboru stavebnictví. Exponáty, které budou přihlášeny do soutěže o Zlatou medaili, budou automaticky zařazeny i do hodnocení odborných časopisů. Je však také možné přihlásit se pouze do soutěže o Cenu odborných novinářů. Podrobné podmínky účasti v obou soutěžích již vystavovatelé, a tedy i potenciální soutěžící, obdrželi.

Stavební veletrhy Brno se staly uznávaným odborným veletrhem středoevropského regionu. Řadu let jsou členem mezinárodní federace stavebních center UICB a od loňského roku rovněž členem mezinárodní organizace IBEC (International Building Exhibitions Committee). Za osm let své existence se tyto veletrhy staly co do obsazené čisté výstavní plochy druhým největším veletržním projektem v České republice a v počtu návštěvníků jsou mezi prvními pěti. Letos chtějí pořadatelé zaútočit na magickou hranici - sto tisíc návštěvníků.

ZDROJ: STAVITEL

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů