Čtvrtek, 28. března 2024

Objem tříděného odpadu roste

Objem tříděného odpadu roste

Litoměřice - Objem tříděného odpadu v Litoměřicích se za minulý rok zvýšil téměř o sto procent. Kontejnery už ho nestačí pojmout, a proto se jejich počet bude zvyšovat.
V současné době je ve městě 85 kontejnerů na plasty, 42 na sklo a 34 na papír. Odpad je svážen a zpracováván firmou BEC, která vlastní třídící linku.
\"U nás se rozhodně nestává, že by se tříděný odpad hromadně svážel na skládku, jak se to někdy dělává,\" rezolutně prohlašuje Emil Kopřiva z odboru životního prostředí Městkého úřadu v Litoměřicích.
Přesto připouští, že problémy mohou někdy nastat kvůli přeplněným kontejnerům. Kromě Vánoc je nejkrizovějším obdobím léto, kdy roste spotřeba nejrůznějších nápojů v PET lahvích.
\"Jsme si toho vědomi, a proto svážíme plasty v letních měsících ne jednou, ale dvakrát týdně,\" tvrdí Kopřiva. Upozorňuje, že je důležité, aby lidé PET láhve důkladně sešlápli.
\"Šetří se tak místo, a tím i peníze,\" dodává Kopřiva a slibuje, že pokud se bude objem tříděného odpadu dále zvyšovat na úkor komunálního, občané se mohou případně dočkat snížení cen komunálních služeb.

Zdroj: Deník Litoměřicka

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů