Čtvrtek, 18. dubna 2024

Požár lesa u Bělé pod Bezdězem dostali hasiči pod kontrolu

Požár lesa u Bělé pod Bezdězem dostali hasiči pod kontrolu
MLADÁ BOLESLAV - Rozsáhlý požár lesa, který vzplál pozdě odpoledne u Bělé pod Bezdězem na Mladoboleslavsku, dostali hasiči večer pod kontrolu. Na místě zůstane až do rána asi 50 mužů, kteří budou podle možností likvidovat jednotlivá ohniska a bránit tomu, aby se oheň znovu rozšířil. ČTK to ve 22:00 řekl krajský mluvčí hasičů.

Podle předběžných odhadů oheň napáchal škodu 250.000 korun. Zřejmě vznikl z nedbalosti, kterou však mluvčí zatím nedokázal upřesnit. Oheň poškodil pět hektarů mladého lesa. Mluvčí tak upřesnil původní informace, podle kterých oheň zasáhl sedm hektarů lesa.

V podvečer vzplála nejdříve tráva ve stráni poblíž bělských papíren a oheň se poté rozšířil do vzrostlého lesa. Na místě zasahovalo asi 80 mužů z řad profesionálních hasičů z Mladé Boleslavi, Bělé pod Bezdězem, České Lípy, Mělníka, Neratovic a chemičky Spolana a dobrovolníci. Ve večerních hodinách se podařilo dostat oheň pod kontrolu a část lidí mohli hasiči stáhnout. Podle mluvčího likvidaci požáru komplikoval fakt, že hořelo ve značně nepřístupném terénu.

V bezprostřední blízkosti bělských papíren je rozsáhlý lesní komplex, který se táhne řadu kilometrů daleko, především severozápadním směrem až k Doksům a Mimoni. Představuje největší souvislý lesní komplex na Mladoboleslavsku, který zasahuje hluboko na Českolipsko.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů