Čtvrtek, 28. března 2024

Rada rozhodne o rozptylové studii

Rada rozhodne o rozptylové studii
Strakonice - Město nechalo vyhotovit rozptylovou studii, s jejímiž výsledky včera zpracovatelé seznamovali pracovníky úřadu.
\"Sledovat stav a kvalitu ovzduší a zpřístupňovat tyto informace veřejnosti ukládá zákon. Poslední podobný materiál byl zpracován v jedenadevadesátém roce,\" uvedl vedoucí oddělení ochrany ovzduší Stanislav Mrkvička.
Studie obsahuje údaje o malých i velkých tepelných zdrojích na území města, o zdrojích technologií, způsobujících úniky látek do ovzduší, o zemědělských objektech a dalších. \"Do hodnocení jsme zahrnuli i stav dopravy na základě sčítání z loňského roku,\" vysvětlil za zhotovitelskou firmu Ekopor Petr Dvořák.
Ke studii se vyjadřovalo i pracoviště Zdravotního ústavu v Českých Budějovicích. \"Podle výsledků žádný z ukazatelů nepřekročil roční imisní limit. Přesto nevylučujeme, že na různých místech dochází k překročení krátkodobých maximálních koncentrací,\" uvedla Ivana Hrubcová.
Výsledky studie s hodnotami znečišťujících látek, jako je oxid uhelnatý, oxid dusíku, síra, polétavý prach, uhlovodík a další škodliviny, včetně návrhu míst na přímé měření, budou předloženy městské radě. Ta by měla rozhodnout o potřebě monitorování mobilní měřicí jednotkou.
Zdroj:Českobudějovický deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů