Čtvrtek, 28. března 2024

Občané mohou ovlivnit tvorbu strategie udržitelného rozvoje

Občané mohou ovlivnit tvorbu strategie udržitelného rozvoje
Česká Lípa / Mimoň - Propagační stánky, které mají přiblížit přípravu a smysl vypracování strategie udržitelného rozvoje v Libereckém kraji, mohli občané včera vidět v České Lípě a v Mimoni.
Přípravou strategie udržitelného rozvoje se začal jako první z krajů zabývat Liberecký kraj, následoval jej kraj ústecký.
\"Udržitelný rozvoj je takový rozvoj, který stejnou měrou zohledňuje tři základní oblasti: sociální, ekonomickou a životní prostředí,\" vysvětluje Štěpán Hřebík z Ústavu pro ekopolitiku, který strategii připravuje.
Jak dál přiblížil, udržitelný rozvoj usiluje o prosperitu a spokojenost člověka, to vše při současném šetrném zacházení s přírodními zdroji a zachování kvalitního životního prostředí.
Zpracováním strategie byla pověřena renomovaná nezisková organizace Ústav pro ekopolitiku.
\"Nyní nastal čas zapojit do přípravy strategie širokou veřejnost. Proto jsme připravili rozsáhlou informační kampaň,\" uvádí Štěpán Hřebík. Veřejnost se má seznámit s principem a posláním dokumentu, který může v budoucnosti ovlivnit jejich život.
\"Kromě toho budou moci občané aktivně zasáhnout to tvorby důležitého dokumentu,\"
zdůrazňuje.

\"Strategie udržitelného rozvoje je důležitá tím, že se zde pokusíme sjednotit všechny koncepční a rozvojové dokumenty, nastavit nové konkrétní cíle a k nim také způsoby, jak se dostat k financování,\" uzavírá zpracovatel.
Zdroj:Českolipský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů