Středa, 24. dubna 2024

Suchopýr nabízí programy už i pro mateřské školy

Suchopýr nabízí programy už i pro mateřské školy
Jablonecko / Liberecko - Mateřské školy z celého Libereckého kraje mohou nyní nově děti zapojit do zajímavých ekologických programů. Obecně prospěšná společnost Suchopýr totiž rozšířila svou stávající nabídku ekologicko-výchovných výukových programů s tematikou životního prostředí o programy pro mateřinky.
"Dosud jsme nabízeli programy především pro žáky základních a středních škol. V těchto dnech jsme rozeslali nabídku do školek v celém Libereckém kraji," uvedl ředitel společnosti Radek Hromádka. Zatím má Suchopýr v nabídce několik základních programů.
"Například máme téma ptáci, vztah člověka a psa, půda, les, hospodářská zvířata. Přitom například u tohoto tématu se budou moci děti seznámit třeba s kozami, ovcemi nebo koňmi," poznamenal Radek Hromádka. Později pak chce Suchopýr rozšířit nabídku ještě o oblasti s ekologickou tematikou.
Všechny programy jsou realizovány ve Středisku ekologické výchovy v Oldřichově v Hájích, uvnitř i venku.
"Co se děti naučí při programech, je realizováno pomocí hry, respektive na základě vlastního prožitku. Samozřejmou součástí programů jsou také pracovní listy nebo vytváření výrobků z přírodních materiálů, které si pak děti po zhotovení mohou odnést domů," zdůraznil ředitel.
Zdroj:Deník Jablonecka
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů