Čtvrtek, 28. března 2024

Krajská informační střediska pro rozvoj zemědělství a venkova

Vedením Ministerstva zemědělství byl 7. 12. 2004 schválen materiál odboru výzkumu, vzdělávání a zakladatelské činnosti, upravující působnost Krajských informačních středisek pro rozvoj zemědělství a venkova (KIS) a kritéria výběru uchazečů pro získání statutu tohoto článku poradenského systému MZe.
Krajská informační střediska pro rozvoj zemědělství a venkova

Na základě schválené Koncepce zemědělského poradenství na roky 2004 ÷ 2010 zpracoval odbor výzkumu, vzdělávání  a zakladatelské činnosti MZe návrh působnosti a kritéria výběru uchazečů o obdržení statutu Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova (KIS).

Úkolem KIS bude  adresný  přenos resortních informací, jejich provázanost s regionálními rozvojovými aktivitami a  informační podpora systému zemědělského poradenství. Tuto činnost  budou KIS zajišťovat  především prostřednictvím informační vazby na Ústav zemědělských a potravinářských informací (ÚZPI) s finanční podporou MZe. Cílovými příjemci informací budou zemědělci, regionální a místní iniciativy rozvoje venkova a agrární nevládní organizace. Specifikace činností je zpracována v zadání výběrových podmínek KIS.

MZe udělí statut  KIS na základě výběru jednomu subjektu v kraji. Žadatelem může být právnická osoba, která má poskytování informací v náplni činnosti, která zajistí spolupráci s cílovými skupinami a s krajskou reprezentací a která předloží ve stanoveného termínu projekt zpracovaný podle zadaných  výběrových podmínek (viz příloha č. I „Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova“ a příloha č. II „Osnova projektu KIS“).

Žádosti o udělení statutu KIS včetně zpracovaných projektů KIS mohou být předloženy MZe, odboru 13020 – výzkumu, vzdělávání a zakladatelské činnosti ode dne uveřejnění do 14.1.2005 (včetně). Výběr nejvhodnějších kandidátů z jednotlivých krajů provede MZe ve spolupráci se zástupci krajů v období od 17.1.2005 ÷ 31.1.2005.

Příloha : KIS_Priloha_I.doc [doc ; 169984 bytů]
Příloha : KIS_Priloha_II.doc [doc ; 83456 bytů]

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů